0,00
0
diari d una postguerra; la vanguardia española 1939-1946-rafael aracil-antoni segura-9788492542390

DIARI D UNA POSTGUERRA; LA VANGUARDIA ESPAÑOLA 1939-1946

Cataluña

Historia local de España

Historia

La Vanguardia, el veterà diari barceloní que al 2011 complirà 130 anys dhistòria, és una eina privilegiada per analitzar i comprendre la institucionalització del règim franquista a Catalunya, lobjectiu principal de la recerca portada a terme pels investigadors del Centre dEstudis Històrics Internacionals de la Universaitat de Barcelona (CEHI-UB). El buidatge exhaustiu i sistemàtic del període 1939-1946, a partir de la col·lecció del diari dipositada a lArxiu Biblioteca del Pavelló de la República, permet recontruir un escenari de postguerra que inclou tota mena dafers i matèries, des de temàtiques polítiques i econòmiques fins a aspectes com la repressió franquista i la visió dels derrotats que preconitzava la dictadura, …
La Vanguardia, el veterà diari barceloní que al 2011 complirà 130 anys dhistòria, és una eina privilegiada per analitzar i comprendre la institucionalització del règim franquista a Catalunya, lobjectiu principal de la recerca portada a terme pels investigadors del Centre dEstudis Històrics Internacionals de la Universaitat de Barcelona (CEHI-UB). El buidatge exhaustiu i sistemàtic del període 1939-1946, a partir de la col·lecció del diari dipositada a lArxiu Biblioteca del Pavelló de la República, permet recontruir un escenari de postguerra que inclou tota mena dafers i matèries, des de temàtiques polítiques i econòmiques fins a aspectes com la repressió franquista i la visió dels derrotats que preconitzava la dictadura, passant per un retrat de la Barcelona dels anys 40 que no soblida de fenòmens tan importants com la publicitat i el cinema. Per completar la reconstrucció daquest escenari de postguerra, elaborat arran de la recopilació de gairebé dos mil articles, sha incorporat al relat històric les valuoses i noves dades obtingudes dels butlletins dinformació, de caràcter reservat, de lEstat major de la 41a divisió de la Capitania General de Catalunya. Els butlletins (maig 1945-octubre 1946) expliciten les veritables preocupacions dels militars colpistes, alhora que posen de manifest una realitat invisibilitzada a les pàgines de La Vanguardia. Així doncs, aquest llibre esdevindrà de segur una obra de referència per documentar els primers anys de la dictadura a casa nostra, gràcies a la combinació dallò publicat per adoctrinar amb allò amagat per assegurar la supervivència del règim.

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica
Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta