la guerra civil a bunyola amb la por al cos-xavier margais-9788496376021

LA GUERRA CIVIL A BUNYOLA AMB LA POR AL COS

Ciudades y provincias

Historia local de España

Historia

Amb el cop d’Estat de 1936, Bunyola es convertí en un autèntic teatre de fets repressius. Tot i que tant la localitat com pràcticament tot el terme municipal, en un principi no tenia pes ni interès estratègic excepcional, finalment les proximitats de la vila van esdevenir àrees on es van produir obscures i sangonoses accions. A partir del cop d’Estat començaren les detencions, primerament del batlle Joan Nadal i els seus regidors, després de significats republicans i socialistes, i encara molts dels qui no van demostrar prou afecte pel nou règim foren castigats de maneres diverses: obligats a beure oli de ricí, a fer feines a pic i pala mancats de llibertat, a h…
Amb el cop d’Estat de 1936, Bunyola es convertí en un autèntic teatre de fets repressius. Tot i que tant la localitat com pràcticament tot el terme municipal, en un principi no tenia pes ni interès estratègic excepcional, finalment les proximitats de la vila van esdevenir àrees on es van produir obscures i sangonoses accions. A partir del cop d’Estat començaren les detencions, primerament del batlle Joan Nadal i els seus regidors, després de significats republicans i socialistes, i encara molts dels qui no van demostrar prou afecte pel nou règim foren castigats de maneres diverses: obligats a beure oli de ricí, a fer feines a pic i pala mancats de llibertat, a haver de desfilar en unes paròdies parades militars i obligats a jurar la bandera bicolor. Emili Darder, Llorenç Roses i Bernat Marquès, tres coneguts propietaris d’importants possessions bunyolines coneguts pel seu republicanisme progressista, foren detinguts i després afusellats. A més a més, els dirigents del cop d’Estat es van aplicar a aconseguir els béns materials que posseïen aquells tres republicans assassinats. En conjunt, els colpistes i els seus seguidors atemoriren la població durant anys, i encara avui hi ha qui sent ben viva la por que li inocularen.

Inseparables, compra LA GUERRA CIVIL A BUNYOLA AMB LA POR AL COS junto a:

TOT POT SER EN AQUEST MON. LLEGENDES I CANTARELLES DE BUNYOLA I O RIENT. - 9788492703319 - VV.AA.
DIUMENGES A BARCELONA - 9788417188412 - XAVIER THEROS
AUTONOMIA I MEDIA AMBIENT A LES BALEARS (1983-2003) - 9788496376236 - JOAN MAYOL

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica
Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta