la naturalesa de la nacio-miroslav hroch-9788486574932

LA NATURALESA DE LA NACIO

Política nacional

Política

Ciencias Políticas y Sociales

Aquest llibre és una visió global de la investigació que, al llarg de la seua vida, harealitzat Miroslav Hroch sobre les nacions i la seua formació. El professor Hroch parteix de la tesi que les nacions no només són úniques sinó que, a més, tenen un procés de formació que inclou trets generals comuns, els quals es poden descobrir i explicar per comparació. Fonamentalment, Hroch se centra en les nacions petites, algunes de les quals encara, avui dia, viuen o malviuen al si d’un estat nació. L’historiador txec ha abordat l’anàlisi dels moviments nacionals a partir d’una perspectiva d’història social. L’estudi de les bases socials d’aquests complexos moviments, a més d’una perspectiva comparada àmplia han convertit Hroch en …
Aquest llibre és una visió global de la investigació que, al llarg de la seua vida, harealitzat Miroslav Hroch sobre les nacions i la seua formació. El professor Hroch parteix de la tesi que les nacions no només són úniques sinó que, a més, tenen un procés de formació que inclou trets generals comuns, els quals es poden descobrir i explicar per comparació. Fonamentalment, Hroch se centra en les nacions petites, algunes de les quals encara, avui dia, viuen o malviuen al si d’un estat nació. L’historiador txec ha abordat l’anàlisi dels moviments nacionals a partir d’una perspectiva d’història social. L’estudi de les bases socials d’aquests complexos moviments, a més d’una perspectiva comparada àmplia han convertit Hroch en un dels historiadors més rellevants en l’estudi dels fenòmens nacionals arreu del món. En aquest llibre, hi podem trobar, per exemple, des d’una aproximació general als moviments nacionals que han campat als imperis multiètnics de l’Europa central i de l’est, fins a una interpretació del “nou nacionalisme” als països postcomunistes. Així mateix, s’hi tracten temes com ara el paper del programa lingüístic en el ressorgiment de les nacions, l’anomenada “autodeterminació” i les formes i les variacions de les reivindicacions polítiques que genera, la polèmica qüestió de les minories i els seus drets, o la importància del “constructe” de la història nacional en els processos de formació de la nació en relació amb l’actual debat sobre la història europea. Al capdavall, Miroslav Hroch ens endinsa en tot un món de nacions per tal de fer llum sobre un racó no sempre ben il·luminat: la naturalesa de la nació.

Inseparables, compra LA NATURALESA DE LA NACIO junto a:

CLAUS SOBRE LA INDEPENDÉNCIA DE CATALUNYA - 9788415097808 - EL CLAUER
FRANQUISME I PODER POLITIC A GRANOLLERS (1939-1975) - 9788484156673 - JOAN GARRIGA
CATALUNYA: ESTAT DE LA NACIO - 9788498090376 - VV.AA.

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica
Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta