manual de nobiliaria catalana-armand de fluvia-9788461612833

MANUAL DE NOBILIARIA CATALANA

Heráldica y genealogía

Disciplinas auxiliares

Historia

La nobiliària es construeix sobre tres pilars bàsics: la història, el dret i la genealogia. Sobre aquest triple coneixement s'aixeca l'historia de la noblesa i sobre ells Fluvià alça el seu sòlid edifici. Poder comptar avui dia amb una història nobiliària de Catalunya, ve a omplir amb escreix el buit existent i posa la primera pedra per que aquest edifici s'eixampli i s'enlairi en el temps amb les futures aportacions dels investigadors valents, que amb objectivitat, sense prejudicis i deixant de banda tota actitud políticament correcta, s'enfrontin amb els arxius i els documents que els estant esperant des de fa segles. És clar: tant si ens agrada com si no, la n…
La nobiliària es construeix sobre tres pilars bàsics: la història, el dret i la genealogia. Sobre aquest triple coneixement s'aixeca l'historia de la noblesa i sobre ells Fluvià alça el seu sòlid edifici. Poder comptar avui dia amb una història nobiliària de Catalunya, ve a omplir amb escreix el buit existent i posa la primera pedra per que aquest edifici s'eixampli i s'enlairi en el temps amb les futures aportacions dels investigadors valents, que amb objectivitat, sense prejudicis i deixant de banda tota actitud políticament correcta, s'enfrontin amb els arxius i els documents que els estant esperant des de fa segles. És clar: tant si ens agrada com si no, la noblesa i la reialesa, tant a Catalunya com a tota Europa, varen contribuir a configurar el nostre món. Per això, del seu estudi es poden treure singulars conclusions que ajudaran, sens dubte, a entendre millor el nostre país i fer-lo avançar amb bons fonaments cap a un nou futur. El treball exemplar que presentem s'estructura en onze capítols o temes que comencen, amb tota lògica, per una sèrie de precisions terminològiques, definicions i clarícies dels conceptes que s'hauran d'emprar als capítols següents. Segueix el tema dels privilegis nobiliaris i les corporacions nobiliàries al Principat per donar pas als tres temes dedicats al àmbit històric de formació de la noblesa: el feudalisme, la cavalleria i la noblesa civil, d'ofici o càrrec, a continuació, s'estudia la seva territorialització, en els tres temes següents: la divisió política i administrativa de Catalunya, les Corts Generals i el sistema polític de Catalunya i els títols de la Casa Reial; per acabar l'obra amb dos temes dedicats al règim jurídic dels títols nobiliaris.

Inseparables, compra MANUAL DE NOBILIARIA CATALANA junto a:

QUI EREN ELS MEUS AVANTPASSATS? - 9788461606894 - ARMAND DE FLUVIA I ESCORSA
MANUAL D HERALDICA I TECNICA DEL BLASO - 9788496786295 - ARMAND DE FLUVIA I ESCORSA
ARMORIA 4. REVISTA D INFORMACIO, ANALISIS I RECERCA DE LA GENEALOGIA I L HERALDICA - 2910018867367 - VV.AA.

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica
Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta