reporters grafics. barcelona 1900-1939-9788498506976

REPORTERS GRAFICS. BARCELONA 1900-1939

VV.AA.

Periodismo

Comunicación

Ciencias Políticas y Sociales

El primer llibre que tracta la història del fotoperiodisme a Barcelona. Van enfilar-se a fanals i arbres, es van estirar pels camps de futbol, assistiren a tots les recepcions i banquets. Sempre carregats amb màquines i trípodes, competint a cops de colze, compartint inevitablement espai. Els polítics, obrers, esportistes i belleses posaven davant els seus objectius. Corrent amunt i avall d'una Barcelona que es modernitzava, a cop de manifestació i grans esdeveniments, en un moment en què diaris i revistes atreien els seus lectors a còpia de fotografies d'actualitat cada cop més espectaculars. Qui eren aquells homes? Entre 1900 i 1939 els seus rostres eren coneguts, la seva activitat, notícia. Avui, han perdurat algun…
El primer llibre que tracta la història del fotoperiodisme a Barcelona. Van enfilar-se a fanals i arbres, es van estirar pels camps de futbol, assistiren a tots les recepcions i banquets. Sempre carregats amb màquines i trípodes, competint a cops de colze, compartint inevitablement espai. Els polítics, obrers, esportistes i belleses posaven davant els seus objectius. Corrent amunt i avall d'una Barcelona que es modernitzava, a cop de manifestació i grans esdeveniments, en un moment en què diaris i revistes atreien els seus lectors a còpia de fotografies d'actualitat cada cop més espectaculars. Qui eren aquells homes? Entre 1900 i 1939 els seus rostres eren coneguts, la seva activitat, notícia. Avui, han perdurat alguns noms. La majoria, però, han caigut en l'oblit. Repòrters gràfics, Barcelona 1900-1939 és un intent de reconstrucció de la nostra memòria gràfica, amputada per la implantació del règim franquista, per la pèrdua o desaparició d'arxius i pel menysteniment en temps de democràcia. El material fotogràfic i la recerca sobre les vides dels repòrters que presentem són en la majoria de casos inèdits. Un punt de partida en forma de dos volums per llegir i mirar. Una de les millors maneres d'aproximar-se a la història social, política i cultural de la nostra ciutat entre 1900 i 1939 i reivindicar un ofici, el de fotoperiodista, de forma col·lectiva.

Inseparables, compra REPORTERS GRAFICS. BARCELONA 1900-1939 junto a:

TRINITAT VELLA 1900-1992. TRANSFORMACIONES DE UN BARRIO / TRANSFORMACIONS D UN BARRI - 9788498509830 - VV.AA.
GABRIEL CASAS: L ANGLE IMPOSSIBLE - 9788498507072 - VV.AA.
PAINTING BARCELONA. CIUTAT D ARBRES - 9788498503081 - VV.AA.

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica
Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta