catalunya a la fi del primer mil·leni-josep m. salrach-9788497660938

CATALUNYA A LA FI DEL PRIMER MIL·LENI

Cataluña

Historia local de España

Historia

Josep M. Salrach ens ofereix una panoràmica solvent de la societat catalana de la fi del primer mil·leni (segles IX-X), període anterior als grans canvis que tindrien lloc als segles XI-XII, interpretada sobretot des de l%u2019òptica del poder i de l%u2019organitz ació de la societat. Prenent com a punt de partida el llegat romà, explica el creixement de les terres cultivades amb els seus protagonistes, els pagesos i els guerrers. Repassa les articulacions socials i les activitats productives i mercantils. Examina el capteniment, les aspiracions i les lluites de l%u2019aristocràcia governant, així com el sorgiment dels comtats catalans i el procés d%u2019emancipació dels carolingis. Analitza l%u2019administració de justíc…
Josep M. Salrach ens ofereix una panoràmica solvent de la societat catalana de la fi del primer mil·leni (segles IX-X), període anterior als grans canvis que tindrien lloc als segles XI-XII, interpretada sobretot des de l%u2019òptica del poder i de l%u2019organitz ació de la societat. Prenent com a punt de partida el llegat romà, explica el creixement de les terres cultivades amb els seus protagonistes, els pagesos i els guerrers. Repassa les articulacions socials i les activitats productives i mercantils. Examina el capteniment, les aspiracions i les lluites de l%u2019aristocràcia governant, així com el sorgiment dels comtats catalans i el procés d%u2019emancipació dels carolingis. Analitza l%u2019administració de justícia i la fiscalitat, peça clau de les estructures de gover n i del sistema polític. Finalment, parla de la implantació territorial de l%u2019Església i la seva connexió amb la societat i el poder, i de la cultura escrita com a força transmissora i creadora, que dóna solidesa a la configuració social.

Inseparables, compra CATALUNYA A LA FI DEL PRIMER MIL·LENI junto a:

37 ANYS DE FRANQUISME A CATALUNYA UNA VISIO ECONOMICA - 9788473066594 - FRANCESC CABANA
LA GENT I EL PAISATGE - 9788484157885 - JAUME VILAGINES
LA FAM AL MON: PASSAT I PRESENT - 9788497662963 - JOSEP M. SALRACH

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica
Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta