0,00
0

INFORME SOBRE CATALUNYA EBOOK

Cataluña

Historia local de España

Historia

Informe sobre Catalunya indaga, des de la perspectiva històrica, els motius que han portat Catalunya a la situació actual, i intenta respondre les preguntes sobre què va passar, en quin ordre i amb quins resultats, cosa que obliga lautor a remuntar-se, en un apassionant recorregut, fins lany 777, quan un fet que va tenir lloc al nord dAlemanya va acabar marcant el curs de la història catalana.«Tretze segles dhistòria serveixen per entendre que determinades exigències de Catalunya tenen unes arrels més profundes del quesovint safirma. És un poble amb un afany de discrepància amb lautoritat, ja vingui dun rei franc del segle IX o dun polític del segle XX.»José Enrique Ruiz-DomènecCom a conseqüència dels esdevenimen…
Informe sobre Catalunya indaga, des de la perspectiva històrica, els motius que han portat Catalunya a la situació actual, i intenta respondre les preguntes sobre què va passar, en quin ordre i amb quins resultats, cosa que obliga lautor a remuntar-se, en un apassionant recorregut, fins lany 777, quan un fet que va tenir lloc al nord dAlemanya va acabar marcant el curs de la història catalana.«Tretze segles dhistòria serveixen per entendre que determinades exigències de Catalunya tenen unes arrels més profundes del quesovint safirma. És un poble amb un afany de discrepància amb lautoritat, ja vingui dun rei franc del segle IX o dun polític del segle XX.»José Enrique Ruiz-DomènecCom a conseqüència dels esdeveniments dels darrers anys, una part de la societat catalana ha optat per la ironia i una altra per la il·lusió per la República: és lefecte de les emocions, esperances i conviccions col·lectives, però també de les decepcions, els enganys i les mentides. I en aquest informe detallat sobre el món vital de Catalunya en els darrers tretze segles, el lector trobarà la resposta a la pregunta que sovint ens plantegem: «Què ens passa?».Amb rigor i de manera amena, com en una òpera en tres actes, en aquest llibre es descriu com es va forjar un estil de vida i un amor a la terra, la casa i la família als confins del Regne franc fins a aconseguir el reconeixement amb el nom de Catalunya; després sanalitza la creació de la Corona dAragó, en què Catalunya va intentar encaixar les seves institucions i formes de govern amb més o menys encert; i finalment, es narra el desenllaç que es va produir quan ser i no ser Espanya es va convertir en el fonament de la realitat catalana, en el motiu de la divisió de la seva societat i en lestímul de diverses recuperacions del passat. Tot això per arribar a avui dia, quan el caràcter històric de molts temes que plantegen els polítics reclama recórrer sense dilació als historiadors per fer-ne un bon diagnòstic.
Ebook

Información extra

Detalles del producto
Ficha técnica

El Autor

1 opiniones de usuarios

lector anónimo

15/11/2018 Ebook

no m' ha arribat

Precio mínimo garantizado
Envío gratis a partir de 19 €
Recogida en librería gratis
Devoluciones gratis hasta 14 días
Recibe nuestras novedades en libros en tu email
Descuentos en libros, últimos títulos publicados y mucho más.
Espasa Calpe, S.A. y Tagus Books, S.L., tratarán tus datos personales para gestionar la relación contigo y para remitirte, por cualquier medio, información y comunicaciones comerciales sobre nuestros productos y servicios similares a los solicitados. Los datos sólo se cederán a empresas de nuestro grupo si nos das tu consentimiento y nunca a empresas ajenas al mismo. Tienes derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como a otros derechos, como se explica en nuestra política de privacidad.
MaevaRandom House MondadoriGrupo PlanetaImpedimenta